Smycken från ROCKS•925

Butiken Silver & Återbruk

Välkommen till en fin liten presentbutik med hantverk. Här kan du hitta silver- och naturstensmycken, bruksföremål, kläder och konst. 

Ligger i området Rademachersmedjorna i Eskilstuna (karta finns på kontaktsidan här).

Butikens öppettider:

Onsdag, fredag och lördag  11 - 16

Torsdag 12 - 18

Kläder och kuddar från ReTrash by Maud

Halsband med trollslända i silver. Kommer att finnas i olika storlekar med pris mellan 300 och 500 kronor. Från Rocks•925.

Bivaxdukar

Har du provat de bra och fina bivaxdukarna än? Finns i butiken i olika storlekar och färger och finns nu i trepack. Bivaxdukarna används istället för plast, exempelvis över skålar, runt utflyktssmörgåsen, runt den halva löken mm. Dessa bivaxdukar tillverkas av Carina på Maskans Remade.

Kläder

Vi har en ny medarbetare - Betty heter hon. Hon älskar kläder och smycken och allt vad återbruk heter. Ni är välkomna hit och hälsa på henne.

Instagram

Facebook

Rocks925

Jag heter Ann Gustavsson och driver sen januari 2018 företaget Rocks 925. Jag tillverkar smycken av stenar från den svenska nauren. Stenarna jag använder finns omkring oss överallt......på grusgångar, i skogen, vid vattnet. De trumlas, handslipas, borras och poleras till önskad form. För att färdigställa till ett komplett smycke använder jag egentillverkade silverdetaljer, rostfritt stål samt läderremmar. Jag gör även enbart silversmycken då jag tycker att det är så himla kul att skapa fritt. Jag är helt självlärd så kan inte jämföras med utbildad silversmed. Dock håller jag av den anledningen även förhållandevis låga priser.

Maskans Remade

Jag heter Carina Holmberg och bor i Eskilstuna. Mitt företag Maskan har jag haft länge där jag periodvis bedrivit viss produktion men under de senaste åren har jag mer och mer jobbat med återbruk/recycle. Jag har också en passion för vintage i alla dess former så som tyger, kläder och även prylar. För mig är återbruk viktigt och har alltid varit. Att göra ”nytt” av gammalt eller trasigt material har alltid inspirerat mig och även att arbeta med restprodukter och spill från andra företag. För några år sedan var jag en av tre i trion FHW där vi bland annat gjorde ett projekt med tre olika bröllopsklänningar tillverkade av restprodukter. Jag jobbar mest med gamla och använda material och saker samt naturmaterial. Något som också börjat intressera mig är att nästan allt går att reparera och laga. Och det får gärna synas också. Att laga ett hål på en tröja som syns - det är hållbart mode! 

ReTrash by Maud

ReTrash by Maud Jag heter Maud Enerman och bor i Eskilstuna. Jag lever efter min livsstilsfilosofi, som baseras starkt i hållbarhet och slow. Med ordet hållbarhet menar jag: omtanke om miljön/vår planet i det lilla och det stora, nära och långt borta, för mig och för andra. Med ordet slow menar jag en motpol till det samhälle vi lever idag, där det ska gå snabbt och vara resultat- och prestationsinriktat. Jag driver mitt företag ReTrashbyMaud vid sidan av min anställning. Ursprunget i min verksamhet, förutom min livsstilsfilosofi, kommer från det år (fyra år sedan), då jag gick en 1-årig kurs i textil formgivning, på Eskilstuna folkhögskola. Jag har samma motto nu som den dagen jag började utbildningen. Det mottot är att skapa för att det är roligt, att skapa, inte utifrån en fast, föreställande bild på vad det ska bli, utan helt fritt, att skapa där jag väljer att inte se det som ett felaktigt eller dåligt resultat, utan som en möjlighet. Utan det mottot hade jag aldrig haft sådan mångfald och idérikedom i det jag gör. Jag brukar kalla mitt skapande för intuitivt, lustfyllt skapande. Under dessa år har också en ökad miljömedvetenhet växt fram. Tillsammans med den och med mitt motto är jag där jag är idag. Jag jobbar i stort sett uteslutande med gamla saker (återbruk) och då i naturliga material såsom bomull, lin, hampa, ull och siden. Jag färgar och trycker tyger av olika växter/grönsaksrester(lökskal, avocadoskal mm) och rostigt skrot.