Butiken Silver & Återbruk

Välkommen till en fin liten presentbutik med hantverk. Här kan du hitta silver- och naturstensmycken, bruksföremål, kläder, heminredning, ullhantverk och konst. Butiken ligger i området Rademachersmedjorna i Eskilstuna (karta finns på kontaktsidan här).

Butikens öppettider:

Onsdagar till lördagar 11 - 13

Instagram

Facebook

Rocks925

Jag heter Ann Gustavsson och driver sen januari 2018 företaget Rocks 925. Jag tillverkar smycken av stenar från den svenska nauren. Stenarna jag använder finns omkring oss överallt......på grusgångar, i skogen, vid vattnet. De trumlas, handslipas, borras och poleras till önskad form. För att färdigställa till ett komplett smycke använder jag egentillverkade silverdetaljer, rostfritt stål samt läderremmar. Jag gör även enbart silversmycken då jag tycker att det är så himla kul att skapa fritt. Jag är helt självlärd så kan inte jämföras med utbildad silversmed. Dock håller jag av den anledningen även förhållandevis låga priser.

ReTrash by Maud

ReTrash by Maud Jag heter Maud Enerman och bor i Eskilstuna. Jag lever efter min livsstilsfilosofi, som baseras starkt i hållbarhet och slow. Med ordet hållbarhet menar jag: omtanke om miljön/vår planet i det lilla och det stora, nära och långt borta, för mig och för andra. Med ordet slow menar jag en motpol till det samhälle vi lever idag, där det ska gå snabbt och vara resultat- och prestationsinriktat. Jag driver mitt företag ReTrashbyMaud. Ursprunget i mitt skapande, förutom min livsstilsfilosofi, kommer från det år , då jag gick en 1-årig kurs i textil formgivning, på Eskilstuna folkhögskola. Jag har samma motto nu som den dagen jag började utbildningen. Det mottot är att skapa för att det är roligt, att skapa, inte utifrån en fast, föreställande bild på vad det ska bli, utan helt fritt, att skapa där jag väljer att inte se det som ett felaktigt eller dåligt resultat, utan som en möjlighet. Utan det mottot hade jag aldrig haft sådan mångfald och idérikedom i det jag gör. Jag brukar kalla mitt skapande för intuitivt, lustfyllt skapande. Under dessa år har också en ökad miljömedvetenhet växt fram. Tillsammans med den och med mitt motto är jag där jag är idag. Jag jobbar i stort sett uteslutande med gamla saker (återbruk) och då i naturliga material såsom bomull, lin, hampa, ull och siden. Jag färgar och trycker tyger av olika växter/grönsaksrester och rostigt skrot. Jag har även kurser i växtfärgning och ekotryck.