Växtfärgning av broderigarner

Nu har jag precis börjat att växtfärga broderigarner. Även med dessa vill jag få dem melerade.

Växtfärgning av ullgarn

Just nu jobbar jag en del med att växtfärga ullgarn. Jag har tidigare gjort det till viss del. Det jag ville göra nu var att få fram melerade garner. 

Färgat med mestadels gullöksskal, men även några med rödlöksskal

Dessa är färgade med bresilja, som är ett träslag som växer i Brasilien. Jag har använt spån som blivit en restprodukt från en som tillverkar produkter där det träslaget ingår.

Det här är ett entrådigt ullgarn. Det jag använt till att få fram färgerna här är bresilja, björklöv, kaffe, avokadokärna- och skal och färgkulla.

Till final i tävlingen Omformera

Mina växtfärgade/ekotryckta textilier (gardiner och kuddar) gick till final i designtävlingen  Läs mer om vinnare och om samtliga finalisters bidrag. Omformera https://omformera.se/#https://omformera.se/#

Växtfärgning efter jul

Efter att julen var över, fanns det kvar en del grankvistar jag kunde använda till att färga med. Jag har aldrig provat att använda just gran, men vet att det funkar fint att färga med. Litet plus med gran, och även vissa  andra växter, är ju att den innehåller en ganska hög halt av garvämnen, och det går att utnyttja så att färgskalan kan bli ganska skiftande med en och samma växt. 

Virkad väska med ullgarn färgat med gran. Den smalare randen med mer orange färg är färgat med gullöksskal

Advent och jul

Nu är det advent och snart juletid, så tänkte att det blir lite bilder på saker jag gör inför de högtiderna. 

Det här hjärtat har jag klippt ut från en jättegammal rostig plåtask.

Pappersstjärna som jag gjort av en gammal papperspåse

De här lite mindre stjärnorna är lätta att göra och dekorativa att till exempel hänga i granen

Personliga kort med känsla i

Det finns så många tillfällen då det passar att ge bort ett kort till någon. Ett kort vid uppvaktning, till tröst eller annat. 

Jag tillverkar dubbla kort av gammalt papper av olika slag. På framsidan väljer jag ett växt- eller metalltryck, och på insidan ett växtfärgat papper att skriva en hälsning på.

Skaparpaket

Just nu jobbar jag en del med att ta fram paket med återbrukat material och material från naturen. Tanken med paketen är att de ska vara som en inspiration till kreativitet eller som en hjälp i ditt skapande eller att hitta ditt skapande. Jag tänker också att paketen tillsammans med en skriftlig guide i ett intuitivt och hållbart skapande kan vara ett sätt för dig att hitta en egen plats, en egen stund där du bara får vara just i det - där och då.

Kurser i växtfärgning och ekotryck

Namn*
E-postadress*
Meddelande*

Kuddar

Just nu jobbar jag mycket med kuddfodral. Som alltid är det av begagnade tyger jag syr. Dessa färgar och trycker jag med växter och gamla metallföremål.

Eftersom jag inte har någon webbutik går det bra att kontakta mig direkt via kontaktformuläret om du är intresserad av att handla något eller ställa någon fråga.

Namn*
E-postadress*
Meddelande*

Beställning av tryck

När jag hittat ett miljövänligare tryckeri, kommer jag att erbjuda tryck av mina foton.